Hjælpeprojekter

– med udgangspunkt i vævning
Rundt omkring i verden, hvor der er behov for at give en fattig befolkning hjælp til selvhjælp, er vævning nogle steder blevet brugt til at skabe et projekt, hvor man igennem en produktion af håndvævede produkter, kan skaffe fattige familier en ekstra indtægt.

Ofte tager projekterne udgangspunkt i den lokale vævetradition.


Læs mere ...

Africa Silks (EN)
Virksomhed og projekt i Sydafrika hvor der produceres silke, spindes garn og væves produkter med silke, som sælges fra fra en butik. En del af garnet bliver spundet af kvinder i landsbyer, kvinder som derved får en indkomst.

Mekong River Textiles (EN)
Side med salg af håndvævede thailandske Ikat-tekstiler. Indeholder god beskrivelse af teknik og fremgangsmåde, illustreret med fotos. Tekstilerne er fremstillet som led i et hjælpeprojekt.

One Village (EN)
Hjælpeprojekt i Indien, hvor en sammenslutning af vævere i en landsby producerer og sælger håndvævede Ikat-tekstiler. Projekt og fremgangsmåde er godt beskrevet og illustreret med fotos.

Pendeza-Weaving (EN)
Vævekooperativ i Kenya der hjælper kvinder og unge økonomisk, ved at involvere dem i fremstillingen af håndvævede produkter af bomuld.

Sop Moei Arts (EN)
En organisation der arbejder med Pwo Karen-folket i det nordlige Thailand. Målet er at hjælpe dem med at skaffe en ny indkomst-kilde, gennem bl.a. at sælge deres vævede produkter, fremstillet efter inspiration fra deres egne traditionelle tekstiler.

Trama Textiles (EN)
Sammenslutning af fattige vævere, fra det vestlige højland i Guatemala. Kvinderne væver traditionelle tekstiler på lændevæv, og sælger det gennem foreningen, hvor de også tilbyder kurser.

WARP (EN)
Amerikansk hjælpeorganisation, der arbejder med at forbedre vilkårene for vævere, og lokal produktion af traditionelle tekstiler, i udviklingslande.

^ Sidetop