Udstillinger og arrangementer

Året igennem er der mange udstillinger og arrangementer, hvor vævning spiller en større eller mindre rolle. Her er samlet en liste over nogle, både i ind- og udland, som kan være interessante at besøge.

Danmark

Udstilling – Sommerens tema udstilling 20×20 – Ågalleriet – Frederiksværk
5. juli – 31. juli 2020
Tekstilduoen RAA – Rikke Ruff & Annette Aare arrangerer årlige sommer-tema-udstillinger i Ågalleriet. Alle kan deltage, et utal af materialer kommer i spil. 2020 temaet er: 20×20 cm.

Udstilling – Vævede tekstiler, puder og tasker – Hørvævsmuseet – Glamsbjerg
25. august – 30. september 2020
Helene Vonsild udstiller vævede tekstiler, både håndvævede rumdelere i japansk silke på væggen og forskellige tekstildesigns i puder og tilbehør, f.eks. tasker, kosmetikpunge og penalhuse samt kaffe- og tehætter. De er vævede i Helene Vonsilds eget tekstildesign i uld: Chicago og Tokyo. Desuden udstilles håndvævede tørklæder i hør.

Udstilling – 13 tekstile dage – Kunstetagerne – Hobro
3. oktober – 17. oktober 2020
I anledning af bogen TEKSTILKUNST I DANMARK 2008-2018 vises tekstile værker af Bettina Andersen, Anne Birgitte Beyer, Jenny Hansen, Kit Kjærbye, Mette Rix, Ann Sloth, Kissa Tindal og Helene Vonsild.

Udstilling – Come Agian – Officinet – København
25. september – 18. oktober 2020
En udstilling der sætter fokus på kunsthåndværkets og designets muligheder og forcer i at upcycle, genanvende og genbruge materialer.

Udstilling – Searching for the colour of the sky – Bagsværd kirke, Gallerigangen – Bagsværd
25. september – 25. oktober 2020
Udstilling af arbejder hvor væver Helle Trolle har taget udgangspunkt i himmelens blå farver, som hun har registreret gennem et år, og derefter bl.a. overført til vævede tekstiler ved hjælp af indfarvning af garner med naturfarvestoffer.

Udstilling – Langelands Kunsttårne – Tårn 4, Korsebøllevej 2A, Langeland
2. maj 2020 – (3 år frem)
Væver Jette Nevers er en af udstillerne i et af de Langelandske Kunsttårne

Se eventuelt også:

Museer med vævning udstillet – Danske

Udlandet

Udstilling – Se på mattorna – det är jag – Det Kungliga Slottet – Stockholm – Sverige (SV/EN)
– 4. oktober 2020
Udstilling der viser et stort udvalg af Märta Måås-Fjetterströms vævede tæpper og samtidig fortæller om hendes inspirationskilder, liv og karriere i første halvdel af 1900-tallet.

Online-udstilling – Over the Sea, Under the Sky – American Tapestry Alliance (EN)
1. marts 2015 –
American Tapestry Alliance har et udstillingsprogram på internettet, som kan ses på foreningens hjemmeside.

Over the Sea, Under the Sky” er en tematisk udstilling, kurateret af gobelinvæver og kunsthistoriker Ulrikka Mokdad, hvor i alt 44 værker skabt af otte danske billedvævere præsenteres. Som tema er valgt vævernes fortolkninger af det danske og grønlandske landskab samt de fortællinger og myter, der knytter sig hertil. De deltagende kunstnere er: Annelise Kofoed-Hansen, Annette Graae, Birgitta Hallberg, Birthe Bo Sakurai, Hanne Skyum, Jenny Hansen, Marianne Poulsen og Mette Lise Rössing.

Se eventuelt også:

Museer med vævning udstillet – Udenlandske

^ Sidetop