Udstillinger og arrangementer

Året igennem er der mange udstillinger og arrangementer, hvor vævning spiller en større eller mindre rolle. Her er samlet en liste over nogle, både i ind- og udland, som kan være interessante at besøge.

(Hvis du har kendskab til en relevant udstilling eller evt. arrangement, er du meget velkommen til at skrive. Det er her vigtigt at oplyse en internetside med yderligere information.)

Danmark

Udstilling – Nødvedighed – Holbæk kunstforening – Æglageret
13. oktober – 11. november 2018
Bodil Manz, Gudrun Pagter og Erling Christoffersen er 3-kløveret bag denne udstilling af keramik, vævning og møbeldesign.

Udstilling – Vævekonsortiet – Kolding Bibliotek
3. november – 25. november 2018
10 vævere fra foreningen Vævekonsortiet udstiller på Kolding Bibliotek.
Væverne har påtaget sig det benspænd, at alle vævninger skal være udført i teknikken “deflected doubleweave” med inspiration fra branden på Koldinghus i 1808 – Koldinghus fejrer i år 750 års jubilæum.

Udstilling – Poetisk og Eksperimenterende – Birkerød Gl. Præstegård
3. november – 25. november 2018
I 100-året for tekstilkunstner Ann-Mari Kornerups fødsel vises et udvalg af hendes dekorative, fortællende arbejder i vævning, broderi og frie teknikker.

Udstilling – Annette Østerlind – Dyssegård bibliotek
5. november – 31. december 2018
Anette Østerlind udstiller vævede billedcollager.

Udstilling – Creme de la Creme – Designmuseum Danmark – København
26. april 2018 – 27. januar 2019
Designmuseum Danmark viser her en særudstilling med et udvalg af de største mesterværker fra samlingerne. Blandt de udstillede genstande vil også være gobeliner af Matisse og Léger.

Udstilling – Jubilæumsudtilling Dansk Gobelinkunst
25. august – 30. september 2018: Rundetårn, København
26. januar – 28. april 2019: Vendsyssel Kunstmuseum
Udstilling med Dansk Gobelinkunst, som fejrer sit 20-års jubilæum i Rundetaarn og senere på Vendsyssel Kunstmuseum, hvor 22 vævere viser deres værker. Gruppen blev dannet i 1998 med det ønske at vise, hvad danske billedvævere formår.

Online-udstilling – Over the Sea, Under the Sky – American Tapestry Alliance (EN)
1. marts 2015 –
American Tapestry Alliance har et udstillingsprogram på internettet, som kan ses på foreningens hjemmeside.

Over the Sea, Under the Sky” er en tematisk udstilling, kurateret af gobelinvæver og kunsthistoriker Ulrikka Mokdad, hvor i alt 44 værker skabt af otte danske billedvævere præsenteres. Som tema er valgt vævernes fortolkninger af det danske og grønlandske landskab samt de fortællinger og myter, der knytter sig hertil. De deltagende kunstnere er: Annelise Kofoed-Hansen, Annette Graae, Birgitta Hallberg, Birthe Bo Sakurai, Hanne Skyum, Jenny Hansen, Marianne Poulsen og Mette Lise Rössing.

Se eventuelt også:

Museer med vævning udstillet – Danske

 
 

Udlandet

Udstilling – Artapestry5 – Ronneby – Sverige (SV)
15. september – 4. november 2018
Mange flotte billedvævninger bliver vist på denne jurybedømte internationale tekstiltriennale og vandreudstilling, arrangeret av European Tapestry Forum.

Udstilling – The Countless Aspects of Beauty – National Archaeological Museum – Athen – Grækenland (EN)
26. maj – 30. december 2018
Udstilling på Det nationale arkæologiske museum i Athen, hvor der handler om begrebet skønhed. Udstillingen tager afsæt i museets egne samlinger men har også fokus på det moderne og eksperimentelle. Bl.a. deltager billedvæver Ulrikka Mokdad.

Vandreudstilling – Spiral Textile (EN)
Østrig / Slovakiet / USA (se link til udstillingsliste)
International vandreudstilling af minitekstiler med spiralmotiver. Fra Danmark deltager Anne Brodersen og Ulrikka Mokdad.

Se eventuelt også:

Museer med vævning udstillet – Udenlandske

^ Sidetop